гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe.burgas@gmail.com

Понеделник, 14 Август 2017 21:23


Разпределение на осмокласниците по паралелки

Списък на новоприетите ученици, разпределени по паралелки

 
Събота, 01 Юли 2017 19:09


Ден на отворени врати

    На 28. юни 2017 година в Гимназия „Гьоте“ се проведе традиционния Ден на отворени врати във випуск VІІІ клас. За поредна година най-младите възпитаници на гимназията показват пред своите родители и ученици резултата от интензивното изучаване на немски език. Със скечове, стихотворения, песни, мултимедия, разкази на прекрасен немски език и превод на и от български на немски език младите хора впечатлиха родители и съученици. С чудесно настроение осмокласниците изпратиха една много успешна учебна година, изпълнена с труд, който бе увенчан и с успеха от Националното външно ценяване по немски език. Те изразиха и своята благодарност към учителите си, които без да жалят усилия и знания бяха неизменно до тях в изучаването на чуждия език – г-жа Арабаджиева, г-жа Башкова- Праматарова, г-жа Бахчеванова, г-жа РумянаИванова, г-жа Самарова, г-жа Надя Иванова, г-жа Петрова, г-жа Кармашикова, г-жа Александрова-Василева, г-жа Вълчанова, г-жа Жекова-Чанкова, г-жа Илиева.

 
Четвъртък, 22 Юни 2017 10:21


Споделяме иновативната си работа

   В гимназията се проведе двудневен семинар за учители преподаващи предмет на немски език на 20 и 21.06.2017г., организиран от Международния център за училищно образование в чужбина към Немското посолство в София. Колегата ни по история и цивилизация в училището - Весела Хрисова, представи нови методи на работа, които провокираха колегите й от цялата страна. Множество въпроси за споделяне на практиката последваха урока, който продължи 90 минути.

   Учениците работиха с висока концентрация като извличаха информация за историческите събития от карикатури, документи и карти, влизаха в роли на репортери и ключови фигури от правителства и дипломати. Трудът им се финализира с изготвянето на електронен вестник, който отразяваше разглеждания исторически период и груповата работа на учениците.

  Особено впечатление на педагогическите специалисти направи извършената самооценка от учениците за придобитите им знания, както и използването на електронни форми на обучение и оценка. Не на последно място по значимост бе определена практическата насоченост на урока, целящ изграждане на нужните за живота компетенции и умения.seminar

 
Понеделник, 12 Юни 2017 14:45


Електронен дневник

 

Във връзка с тестов период на електронен дневник, желаещите родители могат да си направят регистрация на адрес  https://www.shkolo.bg/, за да могат да разглеждат оценките на децата си.